• Koploper twee keer te sterk voor Heren I

    De honkballers van HCAW zagen dit weekeinde hoe koploper Curaçao Neptunus er tot twee keer toe met de punten vandoor ging. Op eigen veld werd zaterdag met 0-6 verloren, een dag later trokken de Rotterdammers met 6-1 opnieuw aan het langste eind. De ontmoeting van donderdagavond viel al in het water voordat die überhaupt kon beginnen. Dit duel staat voor dinsdagavond opnieuw op het programma.

    Onder meer dankzij drie keer vier wijd kwam Curaçao Neptunus zaterdag al in de tweede inning op (een kleine) voorsprong: 0-1. Pas laat in de wedstrijd namen de Rotterdammers echt afstand van HCAW. In de zesde inning werd het 0-2. Twee punten in zowel de zevende als de negende inning brachten de eindstand op 0-6.

    Zondag hielden de Bussumers lang stand. Vijf innings lang werd er, door beide partijen, niet gescoord. In de zesde inning brak de Bussumse verdediging en werden er vijf Rotterdamse punten toegestaan: 5-0. Twee innings later noteerden beide ploegen één punt, waardoor er na twee-en-een-half uur spelen een 6-1 eindstand op het scorebord stond.

    Zoals gezegd is de eerste ontmoeting tussen beide partijen donderdagavond verregend. Dat duel wordt dinsdagavond (aanvang 19.30 uur), in Rotterdam, ingehaald. Ook komende serie hebben de Bussumers weer aardig wat kilometers aan reisafstand voor de boeg. Komende week is Silicon Storks namelijk de tegenstander. Omdat men op het veld in Den Haag (nog) niet over een lichtinstallatie beschikt wordt het eerste duel uit de serie donderdagavond in het Neptunus Familiestadion gespeeld, aanvang 19.30 uur. Zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar in Bussum, zondag wordt er dan in Den Haag gespeeld. Beide duels beginnen om 14.30 uur.